Każdy dietetyk powie, że najważniejszym posiłkiem dnia jest śniadanie. Powinno być ono pełnowartościowe, zdrowe i sycące, zawierać łatwo przyswajalne białko, zdrowy tłuszcz i węglowodany. Gdzie szukać łatwo przyswajalnego białka? Na przykład w serach serwatkowych, takich jak ricotta „Wiedeński” Ceko. 

Serwatka zawiera najłatwiej przyswajalne dla ludzkiego organizmu białka albuminy i globuliny. Delikatna, łagodna i naturalna sprawi, że ricottowe śniadanie doda nam sił na cały dzień. W przeciwieństwie do twarogów, ricotta nie pobudza nadmiernego wydzielania kwasów żołądkowych, co jest istotne dla osób ze skłonnością do nadkwasoty.

Ricottę „Wiedeński” możemy spożywać na słodko i słono. Bardzo dobrze smakuje ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem czy rzodkiewką. Dla miłośników śniadań słodkich ricottę można też podać z konfiturami lub miodem. 

Nasza ricotta wytwarzana jest na bazie serwatki mleka, która powstaje w czasie wytwarzania serów niedojrzewających, według oryginalnej włoskiej receptury i bez dodatku żadnych konserwantów.

 

linia_b2