ZBÓJNIK

ZBÓJNIK

Zbójnik Ondraszek – góralski wędzony krążek

Zbójnik Ondraszek łączy w sobie delikatność sera niedojrzewającego z wyraźną wędzoną nutą. Jak wszystkie nasze sery wędzone, Zbójnik również wędzony jest w tradycyjny sposób, w naturalnym dymie olchowym, w naszej własnej wędzarni w Goliszewie. Spośród wszystkich naszych serów, Zbójnik przebywa w wędzarni najdłużej. Jego receptura opiera się na sposobach wytwarzania serów spożywanych we włoskich górach. Ma jasną barwę, miękką konsystencję a odpowiedni czas wędzenia sprawia, że skórka nabiera brązowego koloru i wyrazistego smaku. Polecany jako przekąska, do sałatek i kanapek. 

PIÓRKO 3%

PIÓRKO 3%

Piórko – ser na smukłą linię i mocne mięśnie

Ma jednolitą konsystencję i delikatny smak. Zawartość tłuszczu została obniżona do 3%, co czyni go najchudszym serem dojrzewającym na rynku, idealnym dla osób odchudzających się lub kontrolujących ilość spożywanego tłuszczu w diecie z przyczyn zdrowotnych. W naturalny sposób Piórko zawiera też znacznie mniej cholesterolu niż większość żółtych serów. Natomiast zawartość białka podwyższona jest do 35%, dzięki czemu jest to ser polecany osobom uprawiającym sport i chcącym zwiększyć masę mięśniową. Zawartość wapnia zwiększono do  1300 mg w 100 g, co ma korzystny wpływ na strukturę kości.

BORYNA WĘDZONY

BORYNA WĘDZONY

Boryna Wędzony – ozdoba deski serów

Jak wszystkie nasze sery wędzone, Boryna również wędzony jest w tradycyjny sposób, w naturalnym dymie olchowym, w naszej własnej wędzarni w Goliszewie. Najpierw dojrzewa na przemian w ciepłej i zimnej dojrzewalni przez 80 dni, a następnie poddawany jest wędzeniu. Dzięki temu jego skórka wyraźnie odznacza się od sera. Oryginalny smak i wytworny wygląd sprawią, że Boryna Wędzony sprawdzi się jako ozdoba kanapek i deski serów podawanej  na  przyjęciach.     

ZBÓJNIK

ZBÓJNIK

Zbójnik Ondraszek – góralski wędzony krążek

Delikatny ser długo wędzony w dymie olchowym. Jego receptura opiera się sposobach wytwarzania serów spożywanych we włoskich górach. Ma jasną barwę, miękką konsystencję a odpowiedni czas wędzenia sprawia, że skórka nabiera brązowego koloru i wyrazistego smaku. Polecany jako przekąska, do sałatek i kanapek.