RICOTTA WIEDEŃSKI

RICOTTA WIEDEŃSKI

Ricotta Wiedeński – zdrowy ser serwatkowy, oryginalna włoska receptura

Ricotta jest serem twarogowym  o miękkiej konsystencji. W Ceko wytwarzana jest w sposób naturalny, bez dodatków konserwantów, dzięki czemu uzyskuje kremowy, delikatny smak jak wyrób domowy. Ricotta może być podawana na słono i na słodko do kanapek, wykorzystywana do wypieku serników, lazanii, jako dodatek do sałatek, pierogów i innych dań.

Ricotta Wiedeński powstaje z serwatki – bogactwa witamin i aminokwasów. Łatwo przyswajalne białka oraz inne składniki zawarte w serwatce mają udowodnione działanie prozdrowotne. Serwatkę i sery powstałe na jej bazie powinny być spożywane przez dzieci, osoby starsze, osoby w trakcie rekonwalescencji i ludzi uprawiających sport.  

MIMMOLLE Á LA FRANÇAISE

MIMMOLLE Á LA FRANÇAISE

Mimmolle à la française – francuska receptura z nutą wielkopolskiej staranności

Inspiracją do wytworzenia Mimmolle był ciemno pomarańczowy, twardy ser o ostrym smaku pochodzący z północnej Francji nazywany Mimolette. Ser Mimmolle Ceko jest dostosowany do gustów polskich konsumentów, którzy preferują łagodniejsze smaki. Jest jasno pomarańczowy i delikatny. Dojrzewa ponad 8 tygodni, ma nieregularne, duże dziury. Świetnie smakuje na kanapkach a także krojony w kostki podawany do piwa lub wina.

BUTTERKÄSE

BUTTERKÄSE

Butterkäse Ser Maślany – oryginalna niemiecka receptura

Ser Butterkäse pochodzi z Niemiec, popularny jest również w USA, szczególnie w stanie Winsconsin. W Ceko Butterkäse wytwarzany jest według oryginalnej, niemieckiej receptury. Butterkäse z Goliszewa jest kremowy, półtwardy, delikatny, o lekko maślanym smaku i wysokiej zawartość tłuszczu (50%). Łatwo się topi i wyśmienicie smakuje na tostach, zapiekankach i w zupach. Ulubiony ser serowarów z Goliszewa.

MOZZARELLA

MOZZARELLA

Mozzarella – włoski smak z Goliszewa, oryginalna włoska receptura

Receptura została opracowana wspólnie z włoskim serowarem Giuseppe, którego marzeniem było stworzenie prawdziwej włoskiej mozzarelli z polskiego mleka. Udało się. Mozzarella z Ceko jest delikatna w smaku, o dość twardej konsystencji, dzięki czemu łatwo ją kroić i wiórkować. Na ciepło „ciągnie się” w sposób charakterystyczny dla włoskich dań – dlatego jest idealna do pizzy, zapiekanek i tostów.