Oferta dla gastronomii

Upodobania kulinarne Polaków zmieniają się cały czas. Kuchnia włoska, a zwłaszcza pizza, makarony i wszelkiego rodzaju zapiekanki na dobre zagościły na polskich stołach. Coraz popularniejsze staje się podawanie serów jako przekąska do piwa czy wina, na sposób francuski.

 

 

Wszystkie sery Ceko mogą znaleźć zastosowanie w gastronomii. Sery z dużymi dziurami świetnie się prezentują w bufecie śniadaniowym czy przekąskowym, a pomarańczowy Mimmolle nadaje wyjątkowy wygląd kanapkom i sałatkom. W tej roli sprawdza się również świetnie ser maślany Butterkase i wędzona Mozzarella. Butterkase nadaje też maślany smak zupom i kremom.

 

Mozzarella naturalna Ceko jest doskonałym składnikiem włoskich potraw – pizzy, tostów i zapiekanek. Wytwarzana jest według najlepszych włoskich standardów, jej receptura opracowana została w ścisłej współpracy w włoskimi serowarami o ogromnym doświadczeniu. Jest delikatna w smaku, a na pizzy doskonale się topi i ciągnie w sposób charakterystyczny dla włoskich dań, w niczym nie ustępując oryginalnej włoskiej mozzarelli.

 

 

Dostępna jest w niedużych, poręcznych blokach 1,5 kg oraz w formie wiórków pakowanych w 2kg worki o wymiarach 3x3x6 mm.

Dla klientów gastronomicznych oferujemy też PIERWSZY DO PIZZY – produkt, który powstaje z mleka krowiego  wg technologii wytwarzania sera typu mozzarella. W procesie warzenia sera tłuszcz mleczny zastępowany jest przez dodatek wyselekcjonowanych tłuszczy roślinnych. Tak powstały produkt świetnie się topi, dzięki czemu jest wygodnym dodatkiem do pizzy i zapiekanek.

PIERWSZY DO PIZZY występuje, podobnie jak mozzarella, w bloku 1,5 kg i w postaci wiórków 2 kg.